Politie zoekt informatie na liquidatie voor woning Polslandstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
Een team van 20 rechercheurs onderzoekt sinds 4 augustus het misdrijf waarbij de 35-jarige Joshue Lorenzo Francisca om het leven kwam. Hij werd op de Polslandstraat voor zijn woning neergeschoten. Rechercheurs hebben diverse camerabeelden uit de omgeving veilig gesteld, vele getuigen gehoord over het signalement van de daders en veel over het leven van Joshue in kaart gebracht. Morgen stelt het team in het programma Opsporing Verzocht aanvullende vragen.

- Advertisement -

Opsporing Verzocht 

Uitgebreid onderzoek heeft inmiddels belangrijke informatie opgeleverd. Zo is gebleken dat er na de schietpartij een zwarte auto is weggereden. Deze auto is te zien op camerabeelden rondom de Polslandstraat en is zowel voor als na de schietpartij opvallend in de omgeving aanwezig. Ook hebben getuigen het over een zwarte vluchtauto met een kenteken beginnend met de cijfers 17. Het programma Opsporing Verzocht toont dinsdagavond 24 september om 21.30 uur een reconstructie van het misdrijf en laat onder andere beelden van de vluchtauto zien. Op woensdag 25 september volgt de herhaling om 11.35 uur op Ned 2.

Daarnaast hebben getuigen en omwonenden meer kunnen vertellen over wat er tijdens en na de schietpartij gebeurde en konden zij een signalement geven van de daders. Het zou in ieder geval gaan om twee donkere mannen in de leeftijd van 20 – 25 jaar. Een van hen had zwart rasta haar tot op zijn schouders en droeg vermoedelijk een rood t-shirt. Het team sluit niet uit dat er meer betrokkenen zijn.

Contact 
De politie zet het onderzoek onverminderd voort en kan alle informatie die meer duidelijkheid kan geven over de schietpartij, de daders of het leven van Joshue gebruiken. Heeft u nog niet met de politie gesproken? Of slaat u aan op de informatie over de vluchtauto, mogelijk in combinatie met het signalement? Bel dan 0900-8844 of geef uw informatie anoniem door via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het Team Criminele Inlichtingen is voor deze zaak te bereiken via 06-24533266.

Schietpartij 
Zondagmiddag omstreeks 17.15 uur kwamen bij de politie verschillende meldingen binnen dat er in de Polslandstraat schoten waren gelost. Agenten die ter plaatse kwamen troffen in een woning in de Polslandstraat de zwaargewonde Joshue aan. Hij werd ter plaatse door agenten, ambulancepersoneel en een mobiel medisch team van de traumahelikopter behandeld en met een spoedtransport naar een ziekenhuis vervoerd. Daar overleed hij enkele uren later aan zijn verwondingen.

Zie ook : Man (35) overleden na schietpartij in woning Polslandstraat Rotterdam

Foto’s : Kevin Schenk

04-08-13-Polslandstraat-Rotterdam-Schietpartij-Kevin11.jpg

04-08-13-Polslandstraat-Rotterdam-Schietpartij-Kevin02.jpg

04-08-13-Polslandstraat-Rotterdam-Schietpartij-Kevin04.jpg

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...

Kat overleden door verwaarlozing Rotterdammer

Rotterdam - Afgelopen week is een kat overleden, omdat de eigenaar het diertje had verwaarloosd. Dit heeft de...

Brand in containerruimte van MFC Zuid Boerhaavestraat Rotterdam

Rotterdam - In de containerruimte van MFC Rotterdam Zuid aan de Boerhaavestraat in Rotterdam is afgelopen nacht rond...