donderdag, augustus 5, 2021
15.2 C
Rotterdam
donderdag 5 augustus 2021
AdvertorialJan Jaap van der Wal twee dagen in Diligentia...

Jan Jaap van der Wal twee dagen in Diligentia met En Route [adv]

-

Jan Jaap van der Wal twee dagen in Diligentia met En Route [adv]

Dit betreft een gesponsord artikel

 

- Advertisement -

‘Daar is ie weer. Jan Jaap van der Wal is terug, althans voor even’. Aldus is te lezen op de website van het Haagse theater Diligentia. De cabaretier die we kennen van het populaire programma Dit Was Het Nieuws vertoeft tegenwoordig voornamelijk in België, maar keert met zijn nieuwe voorstelling En Route terug in zijn geboorteland, om de stand van zaken door te nemen.

Lachspiegel

De vele stand-up comedians die vanuit Café Toomler (waar de Comedytrain als kweektuin voor beginnende grappenmakers fungeert) het land in trokken, leverde uiteenlopende shows op, met nog meer uiteenlopende grappen. Waar de één zich kan verliezen in een minutenlange monoloog over een verzekeraar, een winkelketen, de aanschaf van een wasmachine of een gossipjournalist, wil de ander het publiek nog wel eens een kritische lachspiegel voorhouden. Van der Wal behoort vooral tot die tweede groep. ‘Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig?’, luidt de hamvraag.

Confucius

Jan Jaap van der Wal behoort tot de generatie cabaretiers die te maken heeft gekregen met het begin van het digitale tijdperk. In zijn voorstelling Zonder Band vertelde hij ‘zichzelf eens gegoogeld’ te hebben. Het leverde hem een stapel A4-tjes vol scheldwoorden, ziektes en andere verwensingen op. Aan de hand daarvan vatte hij het gekrakeel op digitale platforms samen middels een omgekeerde wijsheid van Confucius: ‘niks ervan gezien hebben, niks ervan gehoord hebben, maar overal wel een hele grote bek over hebben’. Ook in tv-debuut BSUR en in oudejaarsconferences liet hij zijn visie doorsijpelen, hetgeen ironisch genoeg voor discussies op datzelfde internet zorgde. Het leverde hem ergernis op, maar nog meer inspiratie. Heette de eerste oudejaarsshow nog Onderbewust, zijn tweede kreeg de sarcastische titel Lekker Hard Lachen Met Oliebollen. Het is Jan Jaap van der Wal ten voeten uit.

 

 

Dit Was Het Nieuws

In Dit Was Het Nieuws geldt Van der Wal al sinds jaar en dag als vlijmscherpe commentator der actualiteiten. Zijn ‘je doet niet meer mee!’, gericht aan mensen die echt niet na lijken te denken over hun woorden en daden, is een populair fragment op YouTube, evenals zijn hilarische analyse van een verkiezingsspotje van Rita Verdonk. Op de Vlaamse televisie heeft Jan Jaap van der Wal een soortgelijke rol: bij De Slimste Mens en De Ideale Wereld neemt hij geen blad voor de mond. De onderwerpen liggen in deze tijden natuurlijk voor het grijpen. Van der Wal kennende zullen bijvoorbeeld de avondklok-relschoppers ongetwijfeld voorbijkomen tijdens En Route waarmee hij op 21 en 22 mei in Diligentia staat. Tickets zijn verkrijgbaar via diligentia-pepijn.nl.

 

 


Gesponsord
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld en kan links bevatten die doorverwijzen naar een andere website.


 

Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Laatste nieuws

Mobiele politiepost in Rotterdam-zuid na recente schietincidenten

Rotterdam - De politie plaatst komende dagen een mobiele politiepost in de wijk Feyenoord. Dit naar aanleiding van de...

Brandweer doorzoekt sloot na vondst kinderkleding Meeuwenhoek Spijkenisse

De brandweer is vanmorgen rond kwart over 9 opgeroepen voor een persoon te water aan de Meeuwenhoek in Spijkenisse....

Bewoner door buurman uit woning gered de Baronie Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een bewoner van een woning aan de Baronie mag van geluk spreken dat zijn...

Woning in Rotterdam Zevenkamp betrokken bij “koffermoord” Zwijndrecht

Rotterdam - De politie is ook dinsdag nog de gehele dag bezig geweest met onderzoek in de woning aan...
- Advertisement -

Standaard met de taxi van Rotterdam naar Utrecht; gaat de auto in de verkoop?

Smart mobility staat hoog op de agenda in Nederland. Er wordt hard gewerkt om de uitstoot van CO2 en...

Man (34) aangehouden in verband met brand aan Norma in Capelle a/d IJssel

Capelle a/d IJssel - De politie heeft een 34-jarige man aangehouden als verdachte voor de felle brand aan de...

Must read

Auto Brand volledig uit Edouard Jacobsstraat Rotterdam (video)

Rotterdam - Zondagmorgen 13 augustus om 2.50 uur is...

Persoon gewond na aanrijding tussen auto’s en motor Schenkelweg Spijkenisse

Spijkenisse - Een persoon is zondagmiddag gewond geraakt bij een...