Verspilling verminderen en werk versnellen? Lean Six Sigma’s belt training zijn het antwoord!

Elk bedrijf droomt ervan om het perfecte proces te vinden, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig is er wel een manier om zo dicht mogelijk bij deze perfectie te komen, hoe dan? Met de Lean Six Sigma methode! Leer hoe jouw bedrijf het perfecte proces kan ontwikkelen om bovenuit de concurrentie te springen.

Wat is Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een manier om dingen beter en sneller te doen. Het komt uit de combinatie van Lean en Six Sigma.Lean richt zich op het weghalen van verspilling, zoals tijd en middelen die je niet echt nodig hebt. Six Sigma gaat over het verbeteren van de kwaliteit door fouten te verminderen en processen te perfectioneren. Samen zorgen deze twee ideeën ervoor dat bedrijven beter presteren en klanttevredenheid vergroten. Door Lean Six Sigma toe te passen, kunnen bedrijven hun werk beter organiseren, kosten besparen en gelukkigere klanten hebben. Het is als het vinden van de perfecte balans tussen snelheid en kwaliteit!

De Lean Six Sigma trainingen zorgen er dus voor dat jouw bedrijf verspilling vermindert en werk versneld. Het beste aan de trainingen? Bij Lean People kan je de yellow belt, het beginnersniveau, al in een dag behalen! De green belt, die het vaakst genomen wordt, duurt 6 dagen en geeft je alle informatie die je nodig hebt. Het hoeft dus niet lang te duren om jouw bedrijf meer waarde te geven.

De kernprincipes van Lean Six Sigma

Om de Lean Six Sigma methode beter te begrijpen is het slim om te kijken wat de zes kernprincipes zijn! De gehele training is op deze principes gebaseerd en zorgt voor de perfecte basis.

  • Weg met verspilling: Lean gaat over het elimineren van alles wat geen waarde toevoegt. Denk aan die extra stappen in een proces die eigenlijk niemand nodig heeft. Het doel is om dingen sneller en goedkoper te maken.
  • Blijf verbeteren: Lean Six Sigma draait om constant verbeteren. Zelfs als iets goed gaat, kan het altijd beter. Dus blijf kijken naar manieren om processen te stroomlijnen.
  • Kwaliteit: Six Sigma richt zich op het verbeteren van kwaliteit door fouten te verminderen. Het idee is om alles zo perfect mogelijk te maken, zodat klanten echt tevreden zijn met het resultaat.
  • Data, data en data: In plaats van alleen maar te gokken, gebruik je data en feiten om beslissingen te nemen. Dat helpt je om echt te begrijpen waar je problemen zitten en hoe je ze kunt oplossen.
  • Betrokkenheid: Iedereen in het team moet meedoen. Het is niet alleen de taak van de managers om dingen te verbeteren. Iedereen heeft ideeën en moet bijdragen aan de verbeteringen.
  • Procesgericht: Kijk naar de hele stroom van werk, niet alleen naar losse stukjes. Het doel is om het gehele proces soepeler te maken, van begin tot eind.

Welke training is het beste voor mij?

Om er achter te komen welke training de meeste waarde voor jou heeft is het handig om te weten wat ze te bieden hebben. De eerste gedachte is waarschijnlijk om bij de yellow belt te beginnen, maar dat hoeft niet. Het is niet vereist om eerst een yellow belt training te volgen om de green belt te kunnen behalen. Veel mensen raden zelfs aan om de yellow belt over te slaan en direct voor de green belt te gaan! Lean green belt training zorgt ervoor dat jij gemakkelijk je green belt haalt, zonder voorkennis!

Twijfel je om nog een stap verder dan de green belt te gaan? Dat kan ook zonder eerdere certificatie! Green Belts richten zich vaak op kleinere verbeterprojecten en ondersteunen de hogere belts. Black Belts leiden lastigere projecten en vervullen een meer strategische rol in de organisatie. Als je zelf ook wilt adviseren en coachen, kun je ook voor de master black belt gaan. Deze belt gaat net zoals de normale black belt dieper op de stof in, maar gaat toch nog een stapje verder!


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg