Rotterdam – Een trouwstoet zorgde vrijdagmiddag in Rotterdam voor veel overlast. Het bleef niet bij toeteren, asociaal en gevaarlijk rijgedrag. Toen agenten de stoet controleerden, misdroegen de feestgangers zich zo, dat één van hen een agent zelfs knock-out sloeg. Naar die man zijn we nog op zoek. Drie anderen zijn aangehouden. We zoeken getuigen en vooral beelden van het incident.
De politie kreeg even voor 16:00 uur melding van de overlast gevende trouwstoet. Meldingen varieerden van onnodig toeteren en asociaal rijgedrag tot bruidsgasten die op autodaken zaten en tot het stoppen van overig verkeer. Toen agenten de feestgangers wilden aanspreken op de Maasboulevard, gingen ze er vandoor. Op de Westzeedijk werd de stoet alsnog gestopt. Toen een agent één van de feestgangers wilde aanhouden, misdroegen anderen zich hevig. Daarbij sloeg één van hen de agent zo hard, dat deze viel en korte tijd het bewustzijn verloor.
Terwijl de neergeslagen agent bijkwam, achtervolgden te hulp schietende collega’s de trouwstoet die was doorgereden. Alsnog werden auto’s stilgezet en hielden agenten drie mannen aan. Eén van de auto’s bleek als gestolen geregistreerd te staan.
Update politie:
De agent die knock-out werd geslagen bij de trouwstoet #Rotterdam heeft nog veel pijn aan nek en hoofd maar maakt het na omstandigheden goed. We ontvingen veel steunbetuigingen en ook beelden. Waarvoor dank! Onderzoek nog in volle gang. Info?0900-8844 https://t.co/ipgf2lYgcE….
— Politie Rotterdam eo (@Politie_Rdam) September 1, 2019
Was u getuige? Deel informatie
We zijn nog op zoek naar de man die de agent knock-out sloeg. Weet u waar hij is of was u getuige van de mishandeling? Heeft u informatie of mogelijk foto’s / videomateriaal, deel dit dan met de politie. Dit kan via 0900- 8844 of anoniem via 0800-7000. Beelden kunt u uploaden via het onderstaande tipformulier of via www.politie.nl/upload .
Geweld tegen agenten
Geweld tegen politiemensen is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen.