Politie vindt iPhone terug door App

Date:

Deel bericht:


Rotterdam – 
Op zondag 7 oktober werd een vrouw tijdens het winkelen beroofd van haar smartphone. De 38-jarige vrouw had haar smartphone in haar hand toen twee mannen tegen haar op botsten. Voor ze het wist, trokken zij de telefoon uit haar handen en verdwenen de mannen uit het zicht. Op de smartphone zat echter een applicatie (de App ‘zoek mijn iPhone’) waarmee de locatie van de telefoon te traceren was. De partner van de vrouw waarschuwde na de roof direct de politie en gaf aan waar de gestolen telefoon zich bevond.

- Advertisement -

 

Aanvankelijk was te zien dat de telefoon zich verplaatste binnen Rotterdam. Het leek er op dat de telefoon zich bevond in de tram. Daarop besloten collega’s om in de tram te zoeken naar personen die voldeden aan het signalement. Maar tijdens het zoeken verplaatste de telefoon zich weer. In de zoektocht naar de telefoon kwamen de agenten uiteindelijk uit bij een woning in Rotterdam Zuid. Daar stond het signaal stil.

Omdat de applicatie het tevens mogelijk maakt om op afstand de telefoon een geluidsignaal te laten geven, werd deze test voor de deur uitgevoerd. De politiemensen buiten de woning hoorden inderdaad het geactiveerde geluidsignaal in de woning en belde daarop aan. De telefoon werd aangetroffen en kon meteen aan de rechtmatige eigenaar worden teruggeven.

De aanwezige personen in de woning gaven aan de telefoon gevonden te hebben op straat. Rechercheurs in Rotterdam startte een onderzoek naar de roof en hielden 6 november een 42-jarige Rotterdammer aan. Meer aanhoudingen worden in dit onderzoek niet uitgesloten.

Preventietips

U kunt ook een bijdrage leven. Houd altijd uw omgeving in de gaten wanneer u op straat (zichtbaar) gebruik maakt van een smartphone. Daarnaast kunt u er ook voor zorgen dat de smartphone geen interessante buit meer is voor een straatrover door o.a. de kenmerken van uw mobiele telefoon te registreren. Of installeer een protectie app waarmee de telefoon terug te vinden is.

Noteer het merk en type, het 06-nummer en het IMEI nummer (serienummer). Dit laatste nummer vind je door *#06# in te toetsen of kijk op de sticker onder de batterij van de telefoon. Schrijf het nummer van minimaal vijftien cijfers op en bewaar dit goed. Mocht de telefoon toch worden gestolen, dan heeft de politie de IMEI-code nodig voor onderzoek en voor de landelijke database van gestolen mobiele telefoons.

Bent u onverhoopt toch slachtoffer geworden van een straatroof? Doe dan altijd aangifte bij de politie.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Opnieuw explosie bij woning in Vergiliusstraat, Lombardijen

Rotterdam – Voor de tweede keer in korte tijd is een woning aan de Vergiliusstraat in de Rotterdamse...

Vijf personen naar het ziekenhuis na brand, brandstichting niet uitgesloten Persoonshaven Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van maandag 13 januari op dinsdag 14 januari heeft er een brand gewoed...

Brandweer ontruimt portiekflat na onwel geworden bewoners Jouberstraat Rotterdam

Rotterdam - Zondagochtend 12 januari rond 9.48 uur zijn meerdere bewoners van een portiekflat aan de Jouberstraat in...

Veel schade door explosies in Rotterdam: Drie keer raak in één uur tijd

Rotterdam - In de nacht van zaterdag op zondag zijn er in drie verschillende straten explosieven tot ontploffing...