Hondenrolstoelen loods blijkt in brand gestoken Warmoeziersstraat

Date:

Deel bericht:


Rotterdam – 
Een loods waar in de nacht van zondag op maandag brand woedde aan de Warmoeziersstraat in Rotterdam blijkt in de brand te zijn gestoken. De loods ging ondanks de snelle inzet van de brandweer toch volledig in vlammen op. In de schuur zat een bedrijf wat al ruim 15 jaar in heel Europa voor hondenrolstoelen zorgt. Dit zijn speciaal op maat gemaakte rolstoelen voor ieder type hond. De honden kunnen bijvoorbeeld niet meer lopen met hun achterpoten door een ziekte of een ongeval.

- Advertisement -

Dat de brand een grote impact heeft op de eigenaren is wel duidelijk, het bedrijf wat voornamelijk gerund wordt door Harco en Viviënne met ondersteuning van familieleden ging in vlammen op. Je kon het bedrijf eigenlijk zien als een familiebedrijf, doordat familieleden altijd wel hulp aanboden. Harco en Viviënne lagen net op bed toen zij in de nacht de brandweer hoorden rijden. Met de brand van vorige week donderdag bij de buren in het achterhoofd, zeiden ze nog heel even tegen elkaar, dat het hopelijk niet hun schuur zou zijn. Toen zij daarop naar buiten keken bleek de gehele loods in vuur en vlam te staan. De brandweer kon echter niet voorkomen dat de gehele loods verloren ging. Er bleek in deze schuur geen asbest te zitten.

Alles is verbrand

In de loods stonden diverse materialen voor het maken van hondenrolstoelen, ook stonden er al enkele modellen die klaar waren voor uitgifte. Gereedschappen, werkbanken en materialen waren verloren gegaan door de brand. Het werk kwam direct stil te liggen waardoor gezocht moest worden naar alternatieve oplossing, tot nu toe hebben ze hun garage vrijgemaakt om daar verder te kunnen werken. Ook bedrijven uit de omgeving hebben een alternatieve ruimte aan hen aangeboden, zodat ze hun geweldige werkzaamheden konden voortzetten. Leveranciers hebben geholpen om alle materialen weer op tijd bij Harco en Viviënne te krijgen.

Reeds eerder brand bij de buren

Donderdag was er bij de buren al brand uitgebroken. Hier was er sprake van hooibalen die door een nog onbekende oorzaak in de brand waren gevlogen. De politie onderzoekt nog hoe deze brand is ontstaan. Ook bestaat er de mogelijk dat er een ongelukje is gebeurd. De medewerkers die in de loods hondenrolstoelen in elkaar aan het zetten waren, merkten de brand ook op. Zij hebben direct spullen veilig gesteld door ze naar buiten te brengen. Bij de brand van de buren is duidelijk geworden dat er asbest aanwezig was op het terrein. Dit is vermoedelijk vrijgekomen ten tijde van de brand. De omgeving van de schuur werd afgesloten voor omstanders. Een gespecialiseerd bedrijf zou eigenlijk maandag beginnen met het opruimen van de asbest. De DCMR (milieudienst) heeft metingen verricht en constateerde dat de loods voor hondenrolstoelen niet besmet zou zijn.

Onderzoek door recherche

De Forensische Opsporing is maandag een sporenonderzoek gestart bij de loods. Daar kwamen zij tot de ontdekking dat de brand aan de achterzijde is begonnen. Het is inmiddels duidelijk dat de brand is aangestoken door benzine tegen de houten gevel te gooien en dit in brand te steken. Vervolgens stond de loods binnen de kortste tijd volledig in vuur en vlam. Dit kwam mede doordat de loods voornamelijk uit een dubbele houten muren bestond en er in het dak plastic en aluminium zat verwerkt. Het is nog niet duidelijk wie de verdachten zijn. Dit wordt onderzocht door de recherche van de politie.

Hoe nu verder?

Wel zijn ze vastbesloten om snel door te gaan met hun geweldige werk. Namelijk een tweede kans geven aan honden die minder valide zijn. Zij geven hen weer het leven terug om lekker te kunnen spelen met maatjes en zelfstandig rond te kunnen huppelen. Een hond die namelijk niet kan lopen, wordt snel depressief en kan zijn ontlasting niet meer kwijt. Een hond kan daar uiteindelijk dood aan gaan. Door de rolstoelen krijgen zij een tweede kans om nog jaren gelukkig te leven samen met hun baasje. Het is nog niet bekend of ze op dezelfde plek terugkeren. Zij hopen dat de dader(s) snel gepakt worden. Heeft u dus eventueel meer informatie over de brandstichting? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Wilt u meer weten over hun werk? Kijk dan even op www.hondenrolstoel.nl, en bent u geraakt door dit bericht dan zou u contact met hun kunnen opnemen via de website of facebook. http://www.facebook.com/hondenrolstoel

Eerder artikels :

Schuur voor hondenrolstoelen in vlammen op Warmoeziersstraat
Oude schuur in brand Warmoerziersstraat Rotterdam

Foto’s zijn afkomstig van de eigenaren

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Kortsluiting in oven zorgt voor rookontwikkeling in zorgcomplex Berlagestraat Rotterdam

Rotterdam - De brandweer moest maandagmorgen rond 09.30 uur uitrukken voor een melding van een brand in gezondheidszorggebouw...

Grote Politie-inzet bij ruzie in woning aan Victor E. van Vrieslandstraat in Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - Zaterdagavond heeft de politie groots ingezet na een melding van een agressieve man bij een ruzie...

Explosie bij auto Dirkje Goedhartstraat Rotterdam, verdachte op de vlucht na crash met gestolen scooter

Rotterdam - In de nacht van vrijdag op zaterdag 15 juni heeft een explosie plaatsgevonden in een auto...

Containerbrand bij afvalverwerkingsbedrijf in Rotterdam: Tien medewerkers ademen teveel rook in

Rotterdam - Bij een containerbrand bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Benno Premselastraat in Rotterdam hebben zeker tien medewerkers teveel...