woensdag, april 14, 2021
5.7 C
Rotterdam
woensdag 14 april 2021

Tientallen supporters aangehouden bij bekerwedstrijd Ajax – Pec-Zwolle

Rotterdam –  De politie heeft zondag tientallen supporters aangehouden bij de bekerwedstrijd Ajax – PEC-Zwolle. De wedstrijd ging al rumoerig van start nadat na enkele minuten na het eerste fluitsignaal vuurwerk op het veld werd gegooid. PEC Zwolle won de KNVB-Beker nadat het van Ajax met 5-1 won. Om de wedstrijd in goede banen te leiden was er een grote politiemacht op de been. Onder andere politiehelikopters, de bereden politie en een grote groep Mobiele Eenheid was ter plaatse om dit te organiseren.

De politie heeft in en om het stadion tientallen supporters aangehouden die het nodig vonden om zich te misdragen. Een groep supporters wilde op eigen gelegenheid naar huis gaan, maar daar werd door de Mobiele Eenheid een stokje voor gestoken. De groep werd bij elkaar gehouden en uiteindelijk met een opgeroepen bus afgevoerd naar een andere locatie. Voor het vervoer van de supporters waren er tientallen bussen in de omgeving van de Kuip geparkeerd. Deze zijn na de wedstrijd onder begeleiding van de politie naar hun eigen stad vervoerd. Om dit veilig te laten verlopen hield de Mobiele Eenheid toezicht op viaducten die de bussen passeerden.

Ongeveer dertig supporters werden door de politie aangehouden omdat ze het nodig vonden om politieagenten te beledigen, ze hadden vuurwerk bij zich of waren dronken. Zij zijn afgevoerd naar een politiecel in afwachting van hun straf. Een arrestant bleek een mes bij zich te hebben. Deze had hij echter al weggegooid voordat hij werd aangehouden. De supporters zijn allen vastgelegd door video en fototeams van de politie. Er wordt gekeken of eventuele schade verhaald kan worden op de supporters. Ook camerabeelden worden daarvoor gebruikt.

Foto’s : Jeffrey Jacobs

IMG_0398k IMG_0404k IMG_0413k IMG_0400k

IMG_0429

Related Articles

Autobrand onderaan flat aan Bernadottelaan in Gouda

0
Gouda - Woensdagavond 14 april is een personenauto verwoest door brand in Gouda. De auto stond...

Jongeren houden coronafeestje in Schollebos Capelle aan den IJssel en laten puinhoop achter

0
Capelle aan den IJssel - Jongeren hebben afgelopen nacht een coronafeestje gehouden in het Schollebos...

Auto in brand, brandweer vermoedt brandstichting Londonweg Vlaardingen

0
Vlaardingen - Op de Londonweg in Vlaardingen is afgelopen nacht een geparkeerde auto vermoedelijk in...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Angst voor verkoop Oude & Nieuwe Kamp lijkt voorbij

Angst voor verkoop Oude & Nieuwe Kamp lijkt voorbij [...]

Gratis verkeersfietslessen voor scholen in Rotterdam

Gratis verkeersfietslessen voor scholen in Rotterdam [...]

Nieuw Scholencomplex aan de Laan op Zuid

Nieuw Scholencomplex aan de Laan op Zuid [...]

Nog dit jaar duizenden extra fietsplekken erbij in Rotterdam

Nog dit jaar duizenden extra fietsplekken erbij in Rotterdam [...]

Politie pakt verdachte (19) steekpartij op West-Sidelinge op

Politie pakt verdachte (19) steekpartij op West-Sidelinge op [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg