Tientallen supporters aangehouden bij bekerwedstrijd Ajax – Pec-Zwolle

Date:

Deel bericht:

Rotterdam –  De politie heeft zondag tientallen supporters aangehouden bij de bekerwedstrijd Ajax – PEC-Zwolle. De wedstrijd ging al rumoerig van start nadat na enkele minuten na het eerste fluitsignaal vuurwerk op het veld werd gegooid. PEC Zwolle won de KNVB-Beker nadat het van Ajax met 5-1 won. Om de wedstrijd in goede banen te leiden was er een grote politiemacht op de been. Onder andere politiehelikopters, de bereden politie en een grote groep Mobiele Eenheid was ter plaatse om dit te organiseren.

De politie heeft in en om het stadion tientallen supporters aangehouden die het nodig vonden om zich te misdragen. Een groep supporters wilde op eigen gelegenheid naar huis gaan, maar daar werd door de Mobiele Eenheid een stokje voor gestoken. De groep werd bij elkaar gehouden en uiteindelijk met een opgeroepen bus afgevoerd naar een andere locatie. Voor het vervoer van de supporters waren er tientallen bussen in de omgeving van de Kuip geparkeerd. Deze zijn na de wedstrijd onder begeleiding van de politie naar hun eigen stad vervoerd. Om dit veilig te laten verlopen hield de Mobiele Eenheid toezicht op viaducten die de bussen passeerden.

- Advertisement -

Ongeveer dertig supporters werden door de politie aangehouden omdat ze het nodig vonden om politieagenten te beledigen, ze hadden vuurwerk bij zich of waren dronken. Zij zijn afgevoerd naar een politiecel in afwachting van hun straf. Een arrestant bleek een mes bij zich te hebben. Deze had hij echter al weggegooid voordat hij werd aangehouden. De supporters zijn allen vastgelegd door video en fototeams van de politie. Er wordt gekeken of eventuele schade verhaald kan worden op de supporters. Ook camerabeelden worden daarvoor gebruikt.

Foto’s : Jeffrey Jacobs

IMG_0398k IMG_0404k IMG_0413k IMG_0400k

IMG_0429

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Auto zwaar beschadigd door brand Lavendelstraat Rotterdam

Rotterdam - Een personenauto is maandagavond zwaar beschadigd geraakt nadat er brand in het motorcompartiment uitbrak. De auto...

Explosie bij woning Middenhagen Rotterdam: derde incident in half jaar

Rotterdam – In de vroege ochtend van 18 juli vond er een explosie plaats bij een woning in...

Oudere vrouw gewond bij straatroof aan de Charloisse Kerksingel in Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagavond is een oudere vrouw gewond geraakt bij een straatroof aan de Charloisse Kerksingel. Het bejaarde...

Rotterdammer (49) aangehouden voor steekincident Houdringeweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Houdringeweg vond maandagmiddag rond 15.30 uur een ruzie plaats waarbij een man een ander...