Duurzaam omgaan met je smartphone

Date:

Deel bericht:

“Mijn hele leven zit in dat ding!” zeiden jongeren die bij wijze van experiment een week lang hun smartphone moesten inleveren. Enigszins overdreven natuurlijk, maar als je gaat opsommen wat je allemaal op een dag met je telefoon doet, zit er een zekere kern van waarheid in. De één gebruikt het apparaat vaker dan de ander. Hoe je er sowieso op een duurzame manier mee om kunt gaan, is een interessante vraag.

Bescherming

Of je nu op een kantoor werkt of op de steiger, je telefoon kan wel eens uit je handen vallen. De meesten dragen het toestel in de achterzak en gaan er per ongeluk op zitten. Krassen en barsten zijn niet uitgesloten wanneer je de smartphone niet beschermt. Telefoonhoesjes zijn daarom het eerste waar je aan denkt bij aankoop van een nieuw exemplaar.

- Advertisement -

Jaarlijks een nieuw exemplaar?

Hoewel, nieuw exemplaar? Als je groot Apple-fan bent, kun je waarschijnlijk niet wachten totdat de nieuwe i-Phone met veel tromgeroffel op de markt komt, maar het scheelt enorm in de kosten als je ervoor kiest om je iPhone 11 langere tijd te gebruiken. Een iPhone 11 hoesje kan tegen een stootje, zo nu en dan een nieuw design nemen is goedkoper dan steeds weer een nieuwe telefoon. Bovendien is het duurzamer!

Zonne-energie via een powerbank

Je hebt als consument weinig invloed op de productie van je smartphone, onder welke omstandigheden dat gebeurt en wat de invloed is op het milieu. Qua stroomverbruik heb je dat wel. Daarvoor hoef je niet direct zonnepanelen op je dak te installeren, de aanschaf van een powerbank die zonne-energie genereert is een betaalbare optie.

Gebruik afschalen

Sowieso kun je het gebruik van de smartphone afschalen door het belang van internet te relativeren. Is alles op Facebook nou werkelijk zo interessant? Kun je de route echt niet vinden zonder Google Maps? Op den duur merk je hoe fijn het is om het toestel even aan de kant te leggen. Het moet immers een hulpmiddel blijven, geen apparaat dat je leven bepaalt.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

De risico’s van het vak van strafrechtadvocaat

Een strafrechtadvocaat kiest niet voor het makkelijkste beroep. De jurist krijgt altijd te maken met mensen die worden...

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...