Het laten uitvoeren van pentesting

Pentesting is een verkorte vorm van “Pentesting Vulnerability Testing”. Het is een techniek die door IT-professionals wordt gebruikt om de veiligheid van software en computernetwerken te controleren. In deze blogpost behandelen we alles wat je moet weten over pentesting en hoe je ermee kunt beginnen. Als je nieuw bent in de wereld van informatietechnologie en beveiligingstesten, zal deze blogpost je helpen om sneller aan de slag te gaan. Ook is het uitvoeren van een pentest belangrijk voor een organisatie.

Wat is pentesting en waarom is het belangrijk

pentesten, vaak pentesting genoemd, is een methode om de veiligheid van een computersysteem of netwerk te testen door te proberen het te hacken of er misbruik van te maken. Ethisch hacken is een breder veiligheidstest proces waarvan pentesting een onderdeel is. Organisaties gebruiken pentesting om kwetsbaarheden te ontdekken en te bepalen hoe deze moeten worden aangepakt. Hetzelfde concept wordt in sommige gevallen pentesting genoemd. Het verschil tussen pentesting en pentesting is vooral een kwestie van semantiek – beide termen verwijzen naar hetzelfde proces.

Wat doet een pentester

Pentesters moeten de informatiebeveiliging en de bedrijfsdoelstellingen van het bedrijf volledig begrijpen. De pentester moet ook op de hoogte zijn van de beveiligings- en bedrijfsdoelstellingen van de infrastructuur. Tot de verplichtingen van de pentester behoren:

  • Ethisch hacken: de beveiliging van een computersysteem of netwerk wordt getest via ethisch hacken. Pentesters gebruiken bij hun tests een verscheidenheid aan instrumenten en methoden.
  • Rapportage en advisering: nadat een ethisch hacken is voltooid, stelt de pentester een rapport op waarin de onderneming wordt samengevat.

Waarom het uitgevoerd moet worden

Pentesting is essentieel voor organisaties, omdat het hen in staat stelt te leren of hun netwerken kunnen worden gehackt en of er kwetsbaarheden zijn zonder dat dit tot echte schade leidt. Pentesting kan worden beschouwd als het inhuren van een inbreker om in je huis in te breken en je te vertellen waar je jouw beveiliging op dezelfde manier moet verbeteren. Planning, verkenning, scanning, opsomming, exploitatie en post-exploitatie behoren tot de verschillende fasen van pentesting. Deze stappen zijn cruciaal voor het succes van een ethische hack missie. Het is cruciaal voor organisaties om te testen of hun netwerken gehackt kunnen worden en welke risico’s er zijn, zonder echte schade aan te richten. De pentester moet de informatiebeveiligings- en bedrijfsdoelstellingen van de organisatie kennen, evenals de daarmee samenhangende risico’s en bedreigingen. De pentester moet ook werk kennis hebben van tools en diensten die kunnen helpen om de infrastructuur van de organisatie te beveiligen en haar doelstellingen te halen. Zoals je nu weet, is een pentester een informatiebeveiligings professional die de informatiesystemen van een organisatie test om te bepalen of ze veilig zijn. Nadat je meer te weten bent gekomen over pentesting, kun je bepalen of het iets voor je is. Lees meer over Surelock op de website en de diensten die uitgevoerd kunnen worden.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,299VolgersVolg
- advertentie -