Vrijdagmiddag en avond heeft het verkeershandhavingteam van de eenheid Rotterdam en basisteam van het district IJsselland een verkeerscontrole gehouden onderaan de Algerabrug. Hierbij zijn diverse overtredingen geconstateerd. De actie werd gehouden vanwege het gevaarlijk rijgedrag rond de Algerarbrug met scooters.
Bij de controle hebben 19 scooterbestuurders op de rollentestbank een WOK-status* gekregen. Ook andere overtredingen waren aan de orde, drie scooterbestuurder reden zonder rijbewijs, één bestuurder reed onverzekerd rond, één bestuurder kreeg een proces verbaal voor een snelheids–overtreding, en een bestuurder die 400 euro aan boetes open had staan.
Met een ANPR voertuig op de Algeraweg Capelle zijn ook diverse automobilisten gecontroleerd en deze met motoragenten naar de controleplaats gebracht. Eén bestuurder is meegenomen naar politiebureau Capelle Slotlaan deze reed onder invloed van alcohol.
Verkeerscontrole door #TeamVerkeer ism basisteam IJsselland. #Algerabrug #ANPR, rollentestbank en alcohol zijn onze speerpunten vandaag.
— RE_Klipsteen (@RE_Klipsteen) April 24, 2015
Ivm gevaarlijk gedrag scooters Algerabrug ozk op Rotterdamseweg in #krimpen. Goed resultaat: 1 best. onder invloed, 3x rijden zonder rijbew.
— WA_Prinsenland (@R_vBeek) April 24, 2015
Verder nog 1 onverzekerd voertuig, 1 pv voor snelheid en 1x 400 euro boetes.
— WA_Prinsenland (@R_vBeek) April 24, 2015
*WOK-status
Wachten Op Keuring
De politie treft regelmatig opgevoerde scooters/brommers aan bij controles. In sommige gevallen kiest een bestuurder hier bewust voor, in enkele gevallen blijkt ook dat de bestuurder hier niet van op de hoogte is. Dat komt bijvoorbeeld doordat een scooter tweedehands gekocht is. Het opvoeren van een scooter gaat met behulp van een bepaald onderdeel. Wanneer dit onderdeel wordt aangetroffen, krijgt een bestuurder al een WOK-melding. Dit ‘verkeerde’ onderdeel is gemakkelijk en goedkoop te vervangen bij een geregistreerde fietsenmaker of scootermaker. Op deze manier voorkomt u dat u een WOK-melding krijgt!
Een WOK-status houdt in dat de politie namens de Rijksdienst Weg Verkeer (RDW) een rijverbod oplegt. Dat betekent dat u niet meer met uw scooter/brommer op de openbare weg mag rijden. Uw voertuig moet eerst afgevoerd worden en opnieuw gekeurd bij de RDW. De kosten hiervoor zijn voor de eigenaar van de scooter/brommer.
Foto’s Jeroen van Zomeren