DE KRIM – De veiligheidsregio IJsselland is een onderzoek gestart naar de alarmering van de hulpverlening omtrent het ernstige ongeval van afgelopen maandagmorgen. Een 30-jarige vrouw raakte met haar 18 maanden zoontje te water toen ze een ander voertuig wilde inhalen. De hulpverlening kwam snel op gang maar het eerste voertuig was pas na ongeveer 20 minuten ter plaatse. Een brandweerpost ongeveer 1 kilometer verderop was niet gealarmeerd. Pas 8 minuten na de eerste meldingen werden zij gealarmeerd.
Twee duikteams uit Emmen en Zwolle waren wel op tijd gealarmeerd. Waarom brandweerpost de Krim dan niet is mee gealarmeerd wordt nog onderzocht. Duikers van de brandweer uit Emmen waren snel ter plaatse.
Bezuinigingen Duikteams en brandweerposten.
Veel brandweerkorpsen worden steeds meer ingekrompen. De afgelopen jaren zijn er al diverse posten gesloten en zijn er diverse duikteams opgeheven. In de plaats van duikteams komen er oppervlaktereddingteams van de brandweer voor terug. In dunbevolkte gebieden worden er steeds meer kazernes gesloten en wordt de bezetting op brandweervoertuigen ingekrompen. Zo willen een aantal korpsen met vier man op een voertuig uitrukken in plaats van de gebruikelijke zes man. Ook worden er kleinere brandweervoertuigen gebruikt. De vakvereniging brandweer vrijwilligers heeft zich al eerder uitgesproken dat daarmee de veiligheid van hulpverleners en de aanrijtijd in het geding komen.
Door het ongeval overleed het 18 maanden oude jongetje in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De vrouw lag dinsdag nog in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis.
Bron : RTV Oost
Zojuist getuige ernstig ongeval N377 tussen de Krim en Coevorden. Zag er niet goed uit. #tvoost pic.twitter.com/AYe8Y6KGVt
— Helmich Lubberts 🇳🇱 🇮🇱 🇺🇸 (@Lubje63) December 8, 2014