Nieuws op Beeld terugblik op 2019

Date:

Deel bericht:

2019 was een jaar waarin veel gebeurtenissen plaatsvonden. In dit artikel vindt u een overzicht waarin we de meest spraakmakende verhalen en incidenten behandelen.

Voordat u verder leest, willen wij uiteraard ook onze dank uitspreken aan al onze volgers. Het is vanzelfsprekend dat wij, als team vrijwilligers, zonder u als lezer niet bestaan. We willen daarom iedereen bedanken die onze artikelen hebben gelezen en ook iedereen die daar aan heeft bijgedragen.

- Advertisement -

Wij wensen u namens het voltallige team van Nieuws op Beeld alvast een fijne jaarwisseling en we hopen u volgend jaar weer te kunnen verwelkomen op onze website!

Cijfers
Afgelopen jaar hebben we 2.664.240 bezoekers mogen ontvangen op onze website. Dat is ten opzichte van het jaar ervoor een groei van maar liefst 24,23%! Deze bezoekers hebben samen 3.738.128 artikelen gelezen. Een jaar ervoor lag dat aantal 18,23% lager. Ook is het aantal volgers op facebook sterk gestegen en hebben we ruim duizend nieuwe volgers mogen verwelkomen.


Artikel loopt door onder video


Januari

Het jaar 2019 is net begonnen als er al direct twee schokkende incidenten plaatsvinden:
In Den Haag zorgt een te grote vuurstapel op het Scheveningse strand ervoor dat er een vonkenregen plaatsvindt. De brandende deeltjes zorgen voor grote schade aan huizen en voertuigen, maar gelukkig zijn er geen slachtoffers. Het vernietigende onderzoeksrapport resulteert uiteindelijk in het opstappen van burgemeester Krikke en dat tijdens de aanstaande jaarwisseling geen vreugdevuren georganiseerd mogen worden in Duindorp en Scheveningen.

Terwijl het incident in Den Haag voortduurt, vindt er in Rotterdam een schietincident plaats op de Nieuwe Binnenweg. Hierbij komt rapper Feis (Faisal Mysseh; 32 jaar) te overlijden en raakt zijn 31-jarige broer zwaargewond.

27 januari wordt Den Haag opnieuw opgeschikt door een bizar incident. Aan de Jan van der Heijdenstraat vindt een gasexplosie plaats, waardoor drie woningen grotendeels instortten. Hierop volgde een urenlange reddingsoperatie om alle slachtoffers vanonder het puin te bevrijden. Het mag een waar wonder heten, dat niemand kwam te overlijden. Een scheur in de hoofdgasleiding blijkt de oorzaak te zijn geweest, waarna in verhoogd tempo oude gasleidingen worden vervangen.

Meest gelezen: Zwaargewonde en meerdere aanhoudingen na schietpartij Nieuwe Binnenweg Rotterdam
Meest opmerkelijk: Vrouw belt voor vermissing man, man zit gewoon thuis


Februari

In februari, maar ook maart, wordt Voorburg geteisterd door vandalisme. Met onder andere zwaar vuurwerk worden brievenbussen en auto’s opgeblazen of worden voertuigen in brand gestoken. Zelfs een politiewagen die bij een ontmantelde wietkwekerij stond, werd in brand gestoken. De gemeente zette een speciaal politieteam op de zaak, maar tot op heden zijn de daders nog niet gepakt.

Naar voorbeeld van de Zweedse Greta Thunberg, gingen in februari scholieren spijbelen om aandacht te vragen voor het klimaat. Over de hele wereld vonden gelijke acties plaats, waaronder in Den Haag. In tegenstelling tot de verwachte vierduizend deelnemers, reisden maar liefst 15.000 klimaatspijbelaars af naar de Hofstad.

Meest gelezen: Automobilist overleden bij ongeval met vrachtwagen N207 Waddinxveen
Meest opmerkelijk: Kersverse bestuurder raakt rijbewijs al na twee uur kwijt


Maart

Begin deze maand zorgde een hypo van een vrachtwagenchauffeur voor een ernstig verkeersongeval in Rotterdam. bij de afrit A16 ramde de vrachtwagen een wachtende auto voor het verkeerslicht. Dit ging met zo’n vaart dat beide voertuigen over de sloot aan de andere kant van de weg pas tot stilstand kwamen. De automobilist kwam te overlijden en de vrachtwagenchauffeur raakte gewond.

Rotterdam wordt deze maand opnieuw geschokt als een 8-jarige wordt doodgestoken in het Maasstad ziekenhuis. Een 41-jarige man, de vader van het meisje, wordt opgepakt als verdachte.

Meest gelezen: Dode en gewonde na ernstig ongeval met vrachtwagen Jacques Dutilhweg Rotterdam
Meest opmerkelijk: Man vast in McDonald’s na dutje


April

In april waren er zowel in Rotterdam als Voorburg twee fatale woningbranden. In Rotterdam bleek de brand zijn aangestoken. Hier is een 54-jarige Rotterdammer voor aangehouden. In Voorburg bleek het slachtoffer zijn eigen woning te hebben laten ontploffen.

Deze maand werden ook op verschillende plekken handgranaten achtergelaten. Voor de deur van Club Blu in Rotterdam werd een granaat gevonden, maar ook bij het supportershome bij ADO Den Haag was een granaat tegen het gebouw geplakt. Een 18-jarige Amsterdammer werd hiervoor opgepakt en kreeg anderhalf jaar celstraf opgelegd.

Meest gelezen: Auto rijdt tankstation binnen De Vink Nieuwerkerk aan den IJssel
Meest opmerkelijk: Bijzondere en creatieve hennepkwekerij opgerold


Mei

Gouda is deze maand in de ban van een ware pyromaan. Tientallen auto’s gaan in vlammen op. De politie ziet zich genoodzaakt om een speciaal politieteam op te richten, maar de autobranden blijven plaatsvinden. Uiteindelijk houden de brandstichtingen plots op. In September worden drie tieners aangehouden als verdachten.

Nederland werd in begin deze maand ook opgeschrikt door drie moorden in Scheveningen en op de Brunssummerheide. Hiervoor blijkt de in Den Haag woonachtige Thijs H. verantwoordelijk te zijn. De 27-jarige verdachte kon gelukkig al snel worden aangehouden

Meest gelezen: Zeer grote brand in bedrijfsloods Hoekeindseweg Bleiswijk
Meest opmerkelijk: Taxichauffeur gepakt zonder geldig rijbewijs


Juni

In de regio Haaglanden was er sprake van wildwest-taferelen, toen in Voorburg een schietpartij plaatsvond. De dader(s) vluchtte en reed al spookrijdend een scooter aan, waarvan de opzittende zwaargewond raakte. In Wassenaar werd de vluchtauto gedumpt en wisten de dader(s) te ontkomen in de duinen.

24 juni was er een grote storing bij KPN. Dit zorgde ervoor dat de hulpdiensten via 0900-8844 en noodnummer 112 urenlang onbereikbaar waren. De hulpdiensten waren niet voorbereid op de storing en mensen moesten zelfstandig naar het dichtstbijzijnde bureau, ziekenhuis of kazerne bij hulp. Ook reden hulpdiensten extra rond op straat om aanspreekbaar te zijn.

Meest gelezen: Vechtpartijen en plunderingen, bewoners Nesselande zijn tuig meer dan zat
Meest opmerkelijk: Eigenaar belt politie na aantreffen 20.000 bijen op auto


Juli

In de zomermaanden was het extreem warm in Nederland. 24 juli sneuvelde het 75 jaar staande hitterecord. Lang hield het nieuwe record niet stand, want een dag later werd de historische 40-gradengrens bereikt. De hitte zorgde voor er wel voor dat dieren en kwetsbare groepen mensen een harde tijd tegemoet gingen. Ook ging het hitteplan in deze periode meermaals van kracht.

Met de hitte was het extra druk op de strandplaatsen. Bij het strand van Nesselande bij Rotterdam zorgde dit voor veel overlast. Grote groepen zorgden voor plunderingen en vechtpartijen. De bewoners en de politie waren het spuugzat. De politie moest hard optreden en er werden camera’s geïnstalleerd.

Vlaardingen werd geschokt door een harde klap. Een woning blijkt opgeblazen en twee personen komen te overlijden. Uit onderzoek blijkt dat de slachtoffers de bewoners zijn en dat de man opzettelijk de woning heeft opgeblazen om zichzelf en zijn vrouw om het leven te brengen.

Meest gelezen: Honderden brandweermannen- en vrouwen begeleiden uitvaart collega
Meest opmerkelijk: Deodorantbus ontploft en blaast pui eruit


Augustus

In Augustus gaat een schok door Nederland als het nieuws komt dat een agent knock-out wordt geslagen door een deelnemer van een trouwstoet. De dader vlucht en de overige bruiloftsgasten houden hun mond dicht.

Begin oktober wordt de dader aangehouden, terwijl hij zich onder een bed verstopte in een woning in Lopik. Het is een 25-jarige Rotterdammer, die de broer blijkt te zijn van de bruidegom. Het OM is ook niet te spreken over het zwijgen van de familie, omdat het zeker is dat zij wisten wie het was.

Meest gelezen: Politiewagen botst frontaal op bestelauto
Meest opmerkelijk: Winkeldief blijkt internationaal gezochte bankrover


September

Het winkelende publiek bij winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam wordt opgeschrikt als er schoten worden gelost tussen tussen de inzittenden van twee voertuigen. De inzittenden van een beschoten Range Rover worden direct aangehouden.

De schutters van de andere auto vluchten weg en carjacken het voertuig van een Belgische automobiliste. Dit voertuig wordt later teruggevonden, elders in Rotterdam.

Later wordt alsmaar meer duidelijk over dit incident en blijkt dat er met zware vuurwapens is geschoten. Het mag een wonder heten dat er geen onschuldigen slachtoffer werden van de rondvliegende kogels.

Meest gelezen: Politie onderzoekt schietpartij bij winkelcentrum Alexandrium
Meest opmerkelijk: Inbreker dertien uur na vrijlating alweer opgepakt


Oktober

Als er één beeld is die voorlopig nog op ons netvlies zal blijven staan, zullen het wel de ontelbare hoeveelheid trekkers zijn die op het Malieveld stonden en de verkeerschaos die erdoor ontstond. De boeren – en even later ook de bouwsector – waren het stikstofbeleid en de PFAS-regelgeving meer dan zat. Meermaals reden tal van zware voertuigen richting de hofstad. De politie zat met de handen in het haar, want ondanks pogingen om de boeren en bouwers tegen te houden, kwamen ze keer op keer weer op het Malieveld.

Meest gelezen: Ravage na ongeval met vrachtwagens A20 Nieuwerkerk aan den IJssel
Meest opmerkelijk: Agenten trekken pistolen voor man met paraplu


November

In November waren er drie grote incidenten. In Den Haag stak een man drie tieners neer in de binnenstad tijdens Black Friday. Een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd later aangehouden.

Gorinchem werd opgeschrikt door een reeks mishandelingen, waarvan filmpjes op het internet circuleerden. Meerdere personen uit de groep werden aangehouden.

In het Zuid-Hollandse Hoogmade ging op 4 november de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in vlammen op. De brandweer kon niet voorkomen dat het dorpsgezicht volledig werd verwoest.

Meest gelezen: Dode na ernstig éénzijdig ongeval Nieuweweg Hellevoetsluis
Meest opmerkelijk: 14-jarige dealer met neppistool aangehouden


December

In de laatste maand van dit jaar werd bekend dat de traditionele vreugdevuren op de stranden van Duindorp en Scheveningen geen vergunningen krijgen voor de aanstaande jaarwisseling. Dit resulteert in rellen in verschillende Haagse wijken, zoals Duindorp en Laak. Tientallen personen, waaronder meerdere minderjarigen, worden aangehouden voor de ongeregeldheden.

Meest gelezen: Twee auto’s botsen frontaal op Algerabrug Krimpen a/d IJssel
Meest opmerkelijk: Man strooit met geld in politiebus

- Advertisement -

Gerelateerd